Lektörstjänster

VÄSSA DITT MANUS

Lektörsutlåtande

Efter genomläsning av ditt manus skriver jag ett utlåtande på 6 -10 sidor. Du får också kommentarer i manus. Berätta gärna innan om jag ska fokusera på något särskilt i texten. I slutet får du ett förslag på handlingsplan. Räkna med att få utlåtandet inom fyra veckor. Efter att du fått utlåtandet får du gärna höra av dig inom två veckor med eventuella frågor och funderingar. De områden jag tittar på är: story, struktur, miljö, perspektiv, karaktärer, språk och dialog, gestaltning och logiska luckor. Fakturan mejlas till dig vid läsningens början.

INFO: Skicka ditt manus i wordformat med 1,5 radavstånd och 12 punkter till lotta.sirc@versalis.se.

PRIS: Lektörsutlåtande 1500 kr i startavgift plus 10 öre/ord. Moms tillkommer.

BÖRJA STARKT!

Första kapitel-analys

Det är inte ovanligt att förlagen bara läser hela eller delar av det första kapitlet. Det måste sitta och locka till läsning! Jag skriver ett utlåtande på en till två sidor och kommenterar hur konflikten presenteras, hur din huvudkaraktär och värld presenteras, om berättarperspektiv, och om jag blir nyfiken på att läsa vidare.

INFO: Skicka ditt manus i wordformat med 1,5 radavstånd och 12 punkter till lotta.sirc@versalis.se.

PRIS: 1200 kr plus moms. Över 10 000 ord tillkommer 10 kr per ord. Max 15 000 ord. Vid bokning av lektörsutlåtande drar jag av summan för första kapitel-analys.

“Tack för din konstruktiva kritik, något du är en mästare på. Ditt sätt och struktur att lägga fram dina kommentarer var tydliga, enkla och balanserade. Du gav mig en fin magkänsla och kraft – därtill en tro på mig själv och mitt märkliga alster. Dina rader fick mig att vilja så mycket mer. Allt var så fint upplagt, stycke efter stycke – en ren fröjd att få ta del och vara en del av. Och på samma gång var du tydlig där det brast. Du inspirerade verkligen en trött hjärna.”

JONAS AHLQVIST, Pågen

Inspirationsmejl

Vill du följa mitt arbete som som lektör och översättare? Här får du tips och inspiration om allt som har med text, språk och skrivande att göra. 

Tack, vi ses i inboxen!