Nu kan du förbeställa boken!

När mammor dör – Kvinnor om att mista en mor

“När Charlotte Sirc miste sin mamma som femtonåring saknade hon berättelser om och av flickor och kvinnor som upplevt samma sak. I denna antologi berättar 31 döttrar mellan 18 och 77 år öppet och ärligt om sorgen och livet efter förlusten av sina mödrar.

En del mammor gick bort av sjukdom eller hastigt och oväntat, för andra var döden till och med efterlängtad. Några döttrar förlorade sina mammor som barn och andra som äldre. Berättelserna visar att det inte finns ett ”rätt” sätt att sörja på och att en mammas död sätter djupa spår oavsett när och hur hon går bort.

Varje berättelse är unik men trots att sorgen kan kännas ensam kan den också ge styrka och kraft att gå vidare. I efterordet beskriver socionom och leg psykoterapeut Lotta Polfeldt olika teorier, begrepp och perspektiv kring sorg och ger exempel på hur mammas död kan påverka på kort och lång sikt.”

Antologi, danskt band: 

Pris 190 kr plus frakt. Förbeställ ett exemplar signerat av mig genom att mejla namn och leveransadress till lotta.sirc@versalis.se

ISBN: 978-91-88867-71-1. Ordberoende förlag, 2020 

 

Inspirationsmejl

Vill du följa mitt arbete som som lektör och översättare? Här får du tips och inspiration om allt som har med text, språk och skrivande att göra. 

Tack, vi ses i inboxen!